Management Om oss

Med passion för hela förändringsresan

Om oss

byBrick Management grundades 2011 med visionen att bygga ett bolag som  leder och driver utvecklingen inom Service Management. Sedan dess har vi breddat och utvecklat vår verksamhet till att stötta våra kunder i hela den digitala transformationsresan.

Hos oss jobbar människor som brinner för att göra skillnad. Människor som både förstår hur man utvecklar verksamheter och vad som krävs för att lyckas med förändring och införandet av den nya digitala tekniken.

Möt Ronald van Veen

Ronald är en av byBrick:s seniora Service Management konsulter med specialistkompetens inom ITIL och organisationskultur där han tar rollen som rådgivare, ledare och konsult till ledningsgrupper. Han har en gedigen erfarenhet och har arbetat inom Service Management-området sedan 90-talet.

Ronald är också en erfaren utbildare och talare på internationella konferenser och seminarier. 

Hur kom du in på IT Service Management (ITSM)?

Ursprungligen arbetade jag med logistiktjänster men kom in på mer IT-relaterade tjänster då jag, tack vare mina språkkunskaper, fick jobb som internationell service desk medarbetare i början på 90-talet. Förutom holländska, talar jag även engelska, svenska, tyska och franska. Jag insåg snabbt att Service Management inom IT var ett intressant område för att kombinera mina intressen och kompetenser.

 Vad ligger dig närmast hjärtat?

Arbetsmässigt, huvudsakligen Service Management som ett kulturellt fenomen. Det som drar är att det är ett omfattande idéconcept som hjälper organisationer till att bli kundorienterad. Inom IT, som utgör en stor del av mina kunder, används det ofta ramverk som ITIL, men även CoBIT, PM3 och Devops. Många tycker idag att ITIL är alldeles för omständigt, jag tycker tvärtom. När man väl förstår syftet med ramverket så är det väldigt användbart och pragmatiskt. Det är som med alla verktyg, ju mer man kan, desto enklare är det att använda.

Privat så är jag engagerad i Blodcancerförbundet, som främjar blodcancerpatienternas intressen och behov gentemot politiken, vården och läkemedelsindustrin. Eftersom jag själv lever med kronisk cancer, är detta en viktig drivkraft i mitt liv.

 Hur har branschen förändrats sedan du började?

Det finns flera förändringar som har skett men de är alla i stort sett olika symptom av en och samma företeelse. Det är att medvetenheten om kundens roll och behov i relation till IT-tjänster har ökat. Först var man processorienterad, sedan tjänsteorienterad och nu är man nyttoorienterad. I stora drag handlar det om att man har fått upp ögonen för vikten av att vara kundorienterad.

Vad tror du blir den viktigaste utmaningen för era kunder på 3 års sikt kopplat till digitalisering och IT?

Den största utmaningen ligger i snabbheten i digitalisering och robotisering. Förändringsprocessen omfattar hela organisationen, både affärsmässigt - hur man interagerar med sina kunder, teknikmässigt - hur man använder rätt teknik för att erbjuda sina tjänster, samt personalmässigt - hur alla medarbetare anpassar sig till att kunna stödja och genomföra alla dessa förändringar med entusiasm och engagemang.

Slutligen, vilket tips kan du ge till någon som ansvarar för IT?

Känn dina kunder och tänk utanför boxen. Det är viktigt att man förstår vad kunderna vill och att man har en strategi som egentligen att ta upp behoven. Det är där det börjar.

 

Läs en av Ronalds bloggposter på vår site Transforming.Business: Har vi sett det sista av ITIL?