Göteborg
|
Managementkonsult
Johan Unosson
Johan har lång bakgrund som konsult av förändringsarbete både i den offentliga sektorn och inom privata företag. Det Johan uppskattar med rollen som konsult är att man ofta står mitt i där det händer som mest samtidigt som man har lite av ett helikopterperspektiv och kan se saker ur en annan vinkel. Och som managementkonsult med inriktning på digitalisering och förändringsledning så är uppdragen alltid väldigt spännande!

Johan, vad har format dig yrkesroll till den du är idag?

Jag är i botten lärare och jobbade i drygt 10 år på högstadiet och trivdes (faktiskt!) väldigt bra. Dock så såg jag hela tiden till att hamna i olika typer av utvecklingsprojekt, ofta med någon digital anknytning, vilket ledde till att jag först blev utvecklingsledare i kommunen och sedan fick en tjänst på lärarutbildningen på Göteborgs universitet. Där jobbade jag ett par år för att sedan börja som konsult inom skolutveckling på ett privat företag. Där stannade jag ganska många år samtidigt som uppdraget förändrades allt mer mot privata företag. Dock så var lärande, digitalisering och förändringsledning begrepp som jag både tyckte var väldigt roligt att jobba med och som jag också såg ett stort värde i för verksamheten. När jag sedan fick chansen att börja på byBrick så kändes detta helt rätt!

Och privat?

Två tonårsdöttrar och fotbollstränare tar väldigt mycket av min tid. Nu spelar min äldsta i Mölnlyckes A-lag och jag är med på ett hörn och är extremt duktig på att flytta konor och pumpa bollar. Övrig tid läger jag gärna på vårt sommarhus i Kyrkesund med blåbyxorna på. Jag uppskattar väldigt mycket att arbeta praktiskt då man större delen av dagarna sitter framför skärmen.

Om du beskriver den konsultroll du har just nu. Just nu jobbar jag till största delen med Unilabs som är inriktat på medicinsk diagnostik där jag koordinerar ett omfattande digitalt transformationsprojekt. Ett väldigt komplext och spännande uppdrag där verksamheten har väldigt liten tolerans för fel och avbrott i den digitala infrastrukturen. Dessutom så jobbar jag åt Göteborgs stad med fyra förvaltningar och ett digitalt kartprojekt som dom vill få fart på. Också väldigt spännande uppdrag!

Det bästa med att arbeta på byBrick?

Jag trivs väldigt bra i vår konsultgrupp och känner att man kan få stöd och support av mina kollegor i olika processer. Vi träffas bara fysiskt någon gång per vecka men det är ändå en väldig trygghet att ha dessa kollegor i ryggen. Sen tycker jag om att “slängas ut” på uppdrag och där får man också en grupp kollegor att samarbeta med. Jag har väldigt enkelt att anpassa mig i olika grupper och trivs då det händer mycket!

Johan Unosson
Managementkonsult
Göteborg
johan.unosson@bybrick.se
+46 73 158 28 29