Close
Interface Case Säljstöd till Husqvarna

Säljstöd till Husqvarna

Bakgrund

Husqvarna hade med sin långa historik av innovation inom skogs-, park- och trädgårdsprodukter identifierat behovet av ett digitalt verktyg för att stötta säljprocessen i sitt segment för professionella trädgårdsmaskiner. För att lösa detta önskade de en app riktad till sina B2B-säljare som samlar och visar upp deras produkter på ett säljande och strukturerat sätt. Detta skulle också ge dem möjlighet att utbilda sina säljare i samma plattform. 

Uppdrag

Tack vare bred erfarenhet av apputveckling av liknande lösningar fick byBrick Interface uppdraget att bygga lösningen med integration mot Husqvarnas bakomliggande system som hanterar allt innehåll och produktdata. Appen skulle i första hand byggas för iOS (iPad) och Windows 10. Huvudfokus låg på robotgräsklipparen Automower.

Lösning

Lösningen som togs fram är byggd på Xamarin-plattformen med native gränssnitt för varje app. Detta för att kunna utnyttja affärlogiken i det underliggande systemet optimalt. Utöver utvecklingsteamet så var våra experter inom digital design och User Experience inblandade under hela utvecklingsprocessen.

Resultat

Husqvarnas säljare har fått ett kraftfullt verktyg med samlad produktinformation. De har fått ett genomarbetat, lättförståeligt och säljande gränssnitt och har möjlighet att synka innehållet i appen så att innehållet alltid är uppdaterat och dessutom finns tillgängligt utan internetuppkoppling.

Effektmålen handlar om att förbättra antalet kvalificerade leads från säljarbetet genom att ha bättre tillgång till uppdaterad information. Dessutom sparas både pengar och miljö genom att det tryckta materialet kan minskas. 

Resultatet är ett verktyg som engagerar kunden, förenklar säljprocessen och samlar allt säljmaterial på ett ställe.

Med över 330 år av innovation i bagaget kan Husqvarna leverera skogs-, park- och trädgårdsprodukter för professionella användare. De för samman hög prestanda, användarvänlighet och säkerhet, så att du kan få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Husqvarna erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.

byBrick Interface fick i uppdrag att göra strategi och innehåll för att lansera PreOmics analysinstrument PreON.

Produktlanseringskampanj för PreOmics

Utgångsläget med flera parallella ERP-system och lokala räknesnurror innebar en rejäl utmaning i standardisering och digitalisering. Men också en fantastisk förbättringspotential.

Digitialisering av hela offertprocessen
Employee
Erik Stridell Business Developer
Employee
Lotta Lindberg COO & Project Manager