Produktkonfigurator med 3D-visualisering åt Pronomic

Sedan 1989 är Pronomic en branschledande expert inom lyft- och flyttlösningar som fokuserar på smarta materialhanteringssystem. Deras högkvalitativa produkter och skräddarsydda lösningar optimerar kundernas produktivitet och förbättrar effektiviteten i arbetsprocesserna. När Pronomic ville förnya sin produktkonfigurator i en mer engagerande och modern plattform hjälpte vi till att leverera en innovativ lösning.

Utmaning

Pronomic hade utmaningar med sin existerande produktkonfigurator då den var svår att distribuera och uppdatera och endast innehöll enklare möjligheter till visualisering av produkterna. För att skapa bättre förutsättningar för säljare och återförsäljare fick byBrick i uppdrag att ta fram en ny lösning.

Lösning

Efter en förstudie där vi tillsammans med Pronomic kartlade behov och möjligheter byggde vi ett helt nytt säljverktyg baserat på vår säljkonfiguratorplattform QIK. Med de avancerade administrationsverktyg som finns i QIK kan Pronomic själva bygga upp och hantera sina produkter och styra hur konfigurationen ska visualiseras i en interaktiv 3D-modell.

Screenshot från produktkonfiguratorn ProBuildr som räknar ut egenskaper som mått och kapacitet i realtid, visar en komplett materialförteckning med priser och genererar offertdokumentation.

Säljverktyget som fått namnet ProBuildr räknar ut egenskaper som mått och kapacitet i realtid, visar en komplett materialförteckning med priser och genererar offertdokumentation.

Skärmdumpar som illustrerar hur produktkonfiguratorn ger omedelbar visuell återkoppling på val av produktspecifikationer.

Vid val av produkt erhåller användaren omfattande produktspecifikationer. Som exempel kan behovet av mindre hjul på en lyftvagn för att underlätta placeringen under en lagerhylla kräva en specifik modell eller alternativ. Konfiguratorn ger omedelbar visuell återkoppling på dessa val.

Genom att erbjuda innovativa lösningar som främjar både hållbarhet och säkerhet på arbetsplatser inom olika industrier har Pronomic etablerat sig som en pålitlig partner. 

Vill du veta mer om våra produktkonfiguratorer?

Ange dina kontaktuppgifter nedtill så hör vi av oss!

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact