Interaktiv digital instruktionsbok för robotsamarbete

ABB Robotics ville börja sälja roboten YuMi i ett färdigt kit som är enkelt att sätta upp och använda för exempelvis universitet, men även för partners som vill visa upp YuMi. Det handlar framförallt om att nå ut till målgruppen universitet, och att visa på spännvidden för vilka möjligheter som YuMi ger.

YuMi är paketerad så att den kommer levererad i en smidig låda på hjul och det enda du behöver göra för att komma igång är att ta bort locket, lyfta upp roboten, koppla in sladden och köra igång. Fördelen med detta paket är att du kan vara igång inom 5-10 minuter.

Digitalt utbildnings- och instruktionsmaterial

För att på ett enkelt och skalbart sätt utbilda och instruera användarna hur man snabbt kommer igång ville ABB skapa någon form av digitalt utbildnings- och instruktionsmaterial att skicka med i paketet.

En interaktiv e-bok med hjälp av text, 3D-animationer och video

byBrick Interface uppdrag var att skapa en interaktiv digital instruktionsbok (e-bok) som innehåller text, 3D animationer och instruktionsfilmer för hur man steg för steg kommer igång med YuMi. I uppdraget ingick att hjälpa ABB Robotics att ta fram generella guidelines för kommande e-böcker, eftersom detta var första gången något liknande gjorts på ABB.

Produktion av material enligt varumärkesriktlinjer

byBrick Interface har hjälpt ABB att strukturera materialet, layoutat, designat, filmat, gjort 3D animeringar och tagit fram nya bilder på YuMi till e-boken. Mycket fokus lades på brandingen i filmerna, eftersom det var viktigt att de följer ABBs nya varumärkesriktlinjer.

Lättsmälta instruktioner med flera användningsområden

I instruktionen behandlas flera olika sätt att styra YuMi, genom en nedladdningsbar app, där du pekar och klickar och flyttar armarna på roboten fysiskt för att programmera och få den att göra det du vill. Den visar också hur du sparar steg-för-steg instruktioner för YuMi, för att användas igen senare.

E-boken kommer att distribueras tillsammans med YuMi-paketet. Materialet lämpar sig även väldigt bra för att användas av den interna organisationen globalt, för att till exempel sätta upp YuMi snabbt på en mässa.

”Det är riktigt roligt att samarbeta med kunder som ABB Robotics och Niclas Larsson, som är modiga och vågar satsa på nya sätt att kommunicera och distribuera produkter. Det var även coolt att få jobba med YuMi - nästa generations robot som arbetar sida vid sida med människor.”, säger Johan Ekholm, projektledare byBrick Interface.

Användarvänligt, skalbart och visuellt tilltalande

Resultatet är användarvänligt, skalbart och visuellt tilltalande. E-boken har fått bra respons internt på ABB och har nu börjat distribueras tillsammans med YuMi.

”Det jag visat upp så här långt har varit uppskattat. Jag har jobbat mycket med byBrick Interface tidigare och det är alltid kul, glatt och familjär stämning. byBrick är väldigt breda i leveransen så vi kunde verkligen få helhetslösningen från ett och samma ställe, från mediaproduktionen till digital marketing. Jag är supernöjd med innehållet och framförallt filmerna, som blev väldigt bra”, säger Niclas Larsson, Global Training Coordinator, ABB Robotics.

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact