2024-02-23
|
#wearebybrick

byBrick expanderar: Förvärv och satsning på specialiserade techbolag i Stockholm

No items found.
IT-bolaget byBrick tänker nytt i Stockholm och samlar sina specialistkonsulter i det nya bolaget byBrick Tech. Samtidigt sjösätts en ny affärsstrategi i syfte att erbjuda bättre utvecklingsmöjligheter och sammanhang för tekniska experter, och därigenom bli en ännu starkare leverantör av de mest utmanande utvecklingsuppdragen.

Förra våren förvärvade byBrick Axakon Consulting, en systemutvecklingspartner med många techbolag på sin kundlista. Bolaget har med sin spetskompetens inom JavaScript, modern .NET-utveckling och AI skapat ytterligare bredd i byBricks konsultleverans. Nu förvärvas CC Tech Consulting, som tillsammans med byBrick Axakon och byBrick Development utgör fundamentet för den nya konstellationen. Emil Grönvall, tidigare vd för byBrick Axakon, blir ledare för även denna satsning.

- Det är svårt att växa som konsultverksamhet utan att tumma på kulturen och oberoendet. Med vår nya modell centraliserar vi stödfunktionerna i Stockholm och låter våra specialistbolag fokusera helhjärtat på att bygga stark kompetens, kultur och kunskapsspridning. Vi har skissat på det här sedan många år tillbaka, så det känns jättekul att nu äntligen få chansen att göra verklighet av konceptet, säger Emil Grönvall.

Initialt etableras två specialistbolag under byBrick Techs tak. Lars Svensson från CC Tech kommer att driva affärsområden inriktade på .NET och Microsoftteknik och Martin Taillefer får ansvar för bolaget med JavaScript-specialister.

Som CTO på Axakon har Martin haft en nyckelroll de senaste 5 åren. Men Martin är i grunden en entreprenörssjäl som tidigare startat flera bolag och haft ledande positioner i startups.

- Jag är tacksam för den här satsningen från byBrick som ger oss möjligheten att ytterligare stärka vår tekniska spetskompetens och samtidigt ta oss an omfattande projekt. Det här draget ligger helt rätt i tiden där vi är ser att allt fler nöjda kunder vill ge oss helhetsansvaret för projekt, säger Martin Taillefer.

Lars Svensson grundade CC Tech Consulting tillsammans med Patrik Nyman så sent som förra året. Innan dess kommer han främst från en bakgrund i större organisationer. Bland annat med ledande roller på Sogeti och SEB IT, men har också verkat inom startupvärlden både som grundare och ledare.

- Jag ser det här som en möjlighet att fortsätta den resa som jag och Patrik påbörjat, men i ett större och roligare sammanhang! Det är ett otroligt kompetent team vi har, och vi är övertygade om att vi genom denna satsning kommer att kunna leverera ännu vassare kompetens åt våra kunder, ta oss an större projekt och framför allt skapa mer värde, avslutar Lars Svensson.

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact