2023-04-24
|
#wearebybrick

byBrick växer i Stockholm genom förvärvet av Axakon Consulting

No items found.
byBrick har idag tecknat avtal om att förvärva verksamheten i systemutvecklingsbolaget Axakon Consulting, som sedan 2021 ägts av börsnoterade EPTI. Affären sker i form av en rörelseöverlåtelse och kommer enligt avtalet att genomföras den 2 maj.

Axakon Consulting är baserade i Stockholm och levererar kompetens inom systemutveckling till digitala tillväxtbolag. Bolaget är särskilt duktiga på att utveckla talanger och har haft en stark tillväxt de senaste åren. byBrick med kontor i Stockholm, Göteborg, Västerås och Örebro gör nu en strategisk nysatsning på Stockholmsmarknaden.

- Med förvärvet stärker vi både vår närvaro i Stockholm och vår kompetens inom systemutveckling. Nu blir vi över 100 anställda i byBrick, vilket går i linje med vår ambition att fortsätta utmana de större konsultjättarna, säger Björn Lantz, vd för byBrick.

För drygt ett år sedan sålde byBrick sitt IT-infrastrukturbolag byBrick Operations som blev en del av tillväxtraketen Aderian. Ett av motiven bakom försäljningen var att bygga ett tydligare erbjudande mot marknaden och fokusera helhjärtat på konsult- och projektverksamheten.

- Vi har under en tid sökt efter intressanta kandidater och känner att vi nu slutligen hittat rätt. Vi är övertygade om att affären blir väldigt positiv för alla parter, såväl anställda som kunder - både hos Axakon och inom de verksamheter som vi redan har inom byBrick idag, konstaterar Björn Lantz.

byBrick grundades 2004 och är en företagsgrupp som levererar tjänster inom systemutveckling, kvalitetssäkring, integration och digital innovation samt marknadskommunikation, förändringsledning och verksamhetsutveckling. Med affären förstärks leveransförmågan med ett 30-tal konsulter.

- Vi ser byBrick som ett fantastiskt sammanhang för oss att verka i och en ny möjlighet att fortsätta genomföra visionen som vi länge haft inom Axakon. Vi har haft en bra utveckling de senaste åren och som en del av byBrick och med deras erfarenhet av att utveckla bolag får vi nu ännu bättre förutsättningar att lyckas, säger Emil Grönvall, vd för Axakon Consulting.

- Det har varit väldigt roligt att få lära känna Axakon och upptäcka hur mycket vi har gemensamt. Dels kompetensmässigt, men framför allt kring värderingar och filosofier. Vi delar fokus på välmående, att värna om en varm företagskultur och ambitionen att vara det bästa sammanhanget för duktiga människor som vill fortsätta att utvecklas, säger Björn Lantz.

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact