2024-02-23
|
#wearebybrick

byBrick siktar på AI-driven tillväxt

Strategier för hur man ska förhålla sig till utvecklingen av Artificiell Intelligens är något de flesta kunskapsföretag brottas med just nu. Konsultgruppen byBrick tillsätter en central “Head of AI” för att accelerera sin förmåga att anpassa både sin egen och sina kunders verksamheter till den nya verkligheten.

Jacob ”Jake” Bergdahl har länge varit aktiv inom AI-området som bland annat författare, föreläsare och skapare av open source-bibliotek och kom till byBrick genom förvärvet av Axakon 2023. Som Head of AI blir hans uppdrag nu att stötta hela byBrick-gruppen inom AI med både interna och externa funktioner; kompetensutveckling, verktyg, best practices och som expert i kundprojekt.

- Att få driva byBricks satsning på AI är otroligt spännande! Vi befinner oss i början av en ny industriell revolution där artificiell intelligens inte bara är en spelare på banan, utan själva spelplanen. Det kommer att genomsyra hela vårt samhälle, och givetvis vill vi också att våra kunder ska realisera värdet i AI, säger Jacob Bergdahl.

Att AI kommer att ha större påverkan på tech-området än inom de flesta andra branscher står redan klart. Inte minst sedan Klarna nyligen gick ut med att de tack vare sitt OpenAI-samarbete räknar med att kunna spara omkring 400 miljoner kronor årligen i personalkostnader. Vd för byBrick-koncernen, Björn Lantz, tycker dock att det är för mycket fokus på att ersätta människor med AI-modeller.

- Under alla år har IT-projekt startats för att effektivisera och automatisera verksamheter. Det kommer givetvis att fortsätta vara relevant, men jag är mer nyfiken på innovationsaspekten. Hur kan vi använda AI som en grundpelare i affärsutveckling, och vad är möjligt idag som inte gick att göra igår? Nu organiserar vi byBrick för att kunna stötta våra kunder i alla dessa frågor, säger Björn Lantz.

byBricks tillväxtstrategi har sedan starten 2004 varit att bygga starka och autonoma dotterbolag med minimum av centraliserade funktioner. Head of AI blir nu den första rollen som spänner över hela koncernen ur ett affärsperspektiv.

- Jag ser det som avgörande för alla konsultbolags framtid hur man väljer att jobba med AI. Vi står inför en förändring som kommer att omfatta alla våra kunder på något sätt och vi har redan många initiativ inom gruppen, vår podcast ”AI och ledarskap” till exempel. Därför känns det naturligt att vi nu tar ett större grepp och jag är fantastiskt glad för att vi har den perfekta personen på plats att driva detta, avslutar Björn Lantz.

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact