App med avancerade back-end-lösningar för elbilsladdning

Sustainable Business Partner (SBP) erbjuder helhetsleverans inom solenergi, energilagring och elbilsladdning till företag och fastighetsägare. När Chargeflow, SBP:s proptech-lösning för energistyrning samt huvudsakliga plattform för kundernas gröna bestånd, skulle vidareutveckla hanteringen av elbilsladdning, var kravbilden tydlig: En skräddarsydd och effektiv mobilapplikation som kunde möta de specifika behoven hos fastighetsägarna och dess hyresgäster.

Utmaning

I rollen som en leverantör i premiumsegmentet har Sustainable Business Partner (SBP) kunder med höga krav på kvalitativa produkter. Därför var kravbilden hög i att ta fram en skräddarsydd app som kunde hantera elbilsladdningen effektivt och med en hög teknisk funktionalitet. Ett ytterligare krav var bland annat att integrera tjänster för fakturering och betallösningar.

Lösning

Vi utvecklade en applikation, som inte bara hanterar de grundläggande behoven av att starta och stoppa laddning, men också integrerar avancerade funktioner som laddstationsfiltrering, och förenklad administration för fastighetsägarna. Genom att sätta kundens behov i första hand, arbetade vi mot att skapa en lösning som inte bara tillgodoser nya behov i en snabbt växande framtidsbransch, utan också är en innovation i framkant inom branschen för grön teknik. Resultatet blev appen Chargeflow anpassad för elbilsladdning!

Chargeflow gör det möjligt för fastighetsägare att få en skräddarsydd anpassning av elbilsladdningen, vilket lämpar sig särskilt väl i kombination med solceller och energilagring i fastigheten. Systemet möjliggör för kunden en helt unik konfiguration av enskilda laddstationer och ett bekymmersfritt debiteringssystem som gör det enkelt för hyresgäster eller besökare att hantera betalningen direkt i appen.

Screenshots från appen Chargeflow som visar funktioner som gör det möjligt att filtrera laddstationer samt starta och stoppa laddning.

Laddfunktionaliteten är kärnan i mobilapplikationen, med funktioner som att lista och filtrera tillgängliga laddstationer baserat på olika kriterier, enkel aktivering av laddningsprocessen och realtidsfeedback när en laddningskabel ansluts. Dessa funktioner gör det möjligt för användarna att smidigt navigera i appen och effektivt hantera sina laddningsbehov.

Screenshots från applikationen som illustrerar de olika betalsätt som går att använda i appen.

Förare, hyresgäster eller besökare debiteras direkt i applikationen som sedan automatiserar utbetalningen till fastighetsägarna. Möjligheten att även automatiskt kunna generera och skicka fakturor baserat på den faktiska energiförbrukningen medför extra flexibilitet för fastighetsägarnas debiteringsmöjligheter.

Illustrativ bild som visar hur AWS cloudplattform användes för att integrera SBP:s backend med den holländska partnerns back-end.

Projektet krävde avancerade back-end-lösningar för att hantera integrationen med SBP:s backend för elbilsladdning som är verifierat av över 30 märken elbilsladdare. Appen kan kommunicera och kopplas ihop med ett stort nätverk av laddstationer över Open Charge Point Interface (OCPI) vilket möjliggör att Chargeflow som tjänstelösning kan ge förare access till multipla laddtjänster. Genom AWS cloud skapades en flexibel och kraftfull miljö på svenska servrar för att stödja alla nödvändiga funktioner och integrationer.

Vill du också ha en skräddarsydd app?

Ange dina kontaktuppgifter nedtill så hör vi av oss!

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact