2024-03-27
|
#wearebybrick

Digital Innovation with Mind and Heart – nu ett byBrick-bolag

Under hösten 2023 inleddes ett nära samarbete med bolaget Dimh som jobbar med innovation och gamification för att främja människors hälsa. Sedan några månader tillbaka är Dimh nu en del av byBrick-gruppen.

Dimh har under många år varit en välkänd digitaliseringsaktör hos ideella organisationer. Bland uppdragsgivarna finns exempelvis Nationell samverkan för psykisk hälsa, Barncancerfonden, TreSkaBliNoll, Karolinska Institutet och olika kommuner och regioner. Parallellt med byBrick-samarbetet brottades verksamheten med kassaflödesproblem och behövde hitta ett nytt sammanhang för att kunna fortleva.

För byBrick var det tydligt att Dimh med rätt förutsättningar hade alla möjligheter att lyckas, och i början av året övertogs verksamheten genom etableringen av ett nytt byBrick-bolag – Dimh Norden AB. Organisationen har sin bas i Göteborg, där byBrick nu utökats med nya kollegor och kompetenser.

- Vi hann på kort tid bli väldigt imponerade av Dimh och fick lära känna nya människor som delar våra värderingar och dessutom skapar lösningar som verkligen gör skillnad i samhället. Redan från start fanns många uppenbara synergier med byBrick och det var ett enkelt beslut att se till att återställa en positiv utveckling, kommenterar Björn Lantz, som nu både är vd för Dimh Norden AB och koncern-vd för byBrick.

Satsningen görs med tillförsikten att den tekniska och organisatoriska leveransförmågan hos byBrick är en perfekt grund för att kunna fortsätta utveckla meningsfulla projekt inom hälsofrämjande digitalisering.

- Utöver kärnverksamheten att stödja ideella organisationer finns flera banbrytande produktutvecklingsprojekt inom Dimh. Dels portalen KASAM som är en mötesplats med tjänster och samarbetsytor för digital inkludering, dels produkten Divertini som använder Augmented Reality för att minska upplevelsen av smärta och obehag inom vården. Båda dessa initiativ tror vi mycket på framåt, säger Björn Lantz.

KASAM-projektet drivs av Michael Danielsson i samverkan med ett par pilotkommuner. För övriga projekt ansvarar Dimhs affärsutvecklare Stefania Citraro, som själv kommer från den ideella sektorn. Hon ser många möjligheter att snabbt ta verksamheten till nästa nivå.

- Dimh Norden är en liten organisation från start, men med rekrytering av nyckelpersoner och byBricks kapacitet inom teknisk utveckling, design och 3D-teknik i ryggen har vi en helt fantastisk leveransförmåga redan från dag ett, konstaterar Stefania Citraro.

byBrick gick även nyligen ut med sin satsning inom AI-området, och att man tillsatt en central Head of AI som ska driva bolagets utveckling såväl internt som för kunders räkning. Något som nu även omfattar kunderna hos Dimh.

- Vår affär har alltid drivits av innovation och att skapa skillnad i samhället, och många Dimh-projekt har skapats tillsammans med forskningsinstitut och liknande aktörer. Med det som händer inom AI-utvecklingen kan vi göra ännu större skillnad, och nu ta med oss även den kompetensen ut i våra kunddialoger, säger Stefania Citraro.

Tack! Vi kontaktar dig så fort som möjligt!
Thank you! We will get back to you as soon as possible!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda hem whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Download whitepaper

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mer läsning

More inspiration

kontakt
Contact