Operations Nyhetsarkiv 2018 Livscykelhantering vägen till billigare hårdvaruinköp

Livscykelhantering vägen till billigare hårdvaruinköp

Mikael Andersson byBrick Operations, tjänsteägare Hårdvara som tjänst

180920

byBrick Operation har precis lanserat Hårdvara som tjänst (Haas). En möjlighet för våra kunder att leasa hårdvara och därmed slippa de investeringskostnader som förknippas med till exempel datorinköp.

Tjänsten bygger på byBricks nära samarbeten med leverantörerna HP och Lenovo som ger låga inköpskostnader, samt leasingpartner 3StepIT som utöver den delen tillför en rad mervärden inom ramen för hårdvarans livscykel.

Mikael Andersson som är tjänsteägare för byBrick Haas säger:

Efter många år som teknisk kundansvarig så vet jag hur problematiken kring traditionella hårdvaruinköp ser ut. Med Haas så får jag möjlighet att organisera en komplett livscykelhantering för kundens klienter (läs datorer), där ambitionen på sikt är att kunna växla all kundens klientinfrastruktur var 3e år. Fördelen med detta är att vi kan pressa ned priserna på hårdvaran men framförallt att kunden ligger på likartad hårdvara vilket ger oss möjlighet att erbjuda mer spets i vår IT-support.

Hårdvara som tjänst utgår ifrån, av byBrick, framtagna datorkollektioner från HP respektive Lenovo. Kollektionerna bygger på stegrande prispunkter från insteg till premium och är utvalda utifrån det behov vi ser hos våra kunder. Allt ifrån tunna laptops till kraftfulla workstations. Kollektionerna uppdateras årligen, eller i den takt leverantörer släpper ny och intressant hårdvara.

Mikael Andersson fortsätter: 

Vi tar hem och testar ny hårdvara på en rad parametrar innan vi slutligen tar in de i våra kollektioner. Vi vill till varje pris undvika att sälja vidare klienter med barnsjukdomar, eller kompabilitetsproblem med kundens befintliga infrastruktur vare sig det är skärmar, dockningsstationer eller periferiprodukter.

I anslutning till byBrick Operations lansering av Haas så avtäcks samtidigt en understödjande webbshop. Här kan anslutna kunder, och medarbetare, enkelt lägga beställningar på för dem utvald hårdvara. Webshopen ger oss möjlighet att endast visa det hårdvaruutbud som är överenskommet för respektive kund, sammantaget med inbyggd attesteringsfunktion så kan kunden på ett säkert sätt ge deras medarbetare mandat att själva lägga ordrar.

Läs om byBrick Hårdvara som tjänst här

 

Visa nyhetsarkiv