Intervju med Istiak

Istiak är fokuserad, disciplinerad och strukturerad och gillar att ta sig an nya utmaningar. Han har sju års erfarenhet som managementkonsult inom en rad företag såsom Volvo Cars, DSB, Arla, Toyota Material Handling, Purak, Skanem mfl. Han har bred erfarenhet och förståelse för affärsverksamheten inom områden som portfolio management, enteprise architecture, business intelligence, data analys och utveckling av både produkter och tjänster. Istiak har stort intresse av verksamhetsutveckling. 

Berätta lite om dig Istiak

Jag bor i Surte, Ale, med min fru och två söta döttrar. Jag älskar att spendera all min lediga tid med familjen och att göra olika familjeaktiviteter under helgerna. 

Vilka områden tycker du är mest intressant att jobba med hos era kunder?

Jag upplever ofta att kunderna är rädda att gå utanför komfortzonen och prata om vilka problem de har och vilka utmaningar deras verksamhet har eller kommer att ha inom en nära framtid. Jag gillar att få mina kunder att inse skillnaden mellan hur de ser på sin business och hur det verkligen är och att ge dem ett sk. "Wake up call". Självklart också i kombination med att hjälpa dem att ta fram en lösning på både kort och lång sikt för att lösa de problem och utmaningar de har. 

Vad upplever du är kundernas största utmaningar inom dessa områden?

Kunskap och kännedom om hur de skall skapa en struktur baserad på fakta kombinerat med en bristande medvetenhet om den egna verksamheten och en metod för att vända svagheter till styrkor. 

Vilka specialistkunskaper har du?

Jag har ganska bred kunskap inom allt från utveckling och programmering, scrum och business interlligence och har arbetet i roller som Produktägare, Business Analyst, Managementkonsult och Integrated Portfolio consultant. Det gör att jag snabbt sätter mig in i olika problem, ser en helhet och kan tänka utanför boxen. 

Vad ser du är den största utmaningen på 3 års sikt kopplat till digitalisering och IT?

Tempot för innovation och digitalisering är högt och ökar ständigt.  Att hänga med och svara upp till marknadens förväntningar med så många varierande förändringar kommer bli ett tufft arbete för många företag, om de samtidigt skall leverera hög kvalitet och service. 

Vilka är dina tre bästa tips till en person som ansvarar för den digitala transformationen?

  1. Skapa en kultur som uppmanar till samarbete.
  2. Baka in datastyrt tänkande och agerande i kulturen
  3. Våga experimentera