Close
Interface Case Webbplattform för NorthStar

Framtagning ny webbplattform för NorthStar

Bakgrund
NorthStar är ett världsledande företag inom konstruktion, tillverkning och distribution av innovativa batterier och kraftlösningar för bland annat telekom, UPS och fordon. Bolaget var i behov av att uppdatera sin grafiska profil och samtidigt utveckla en ny hemsida. Syftet var framförallt att på ett bättre sätt lyfta fram deras produkter och förenkla deras manuella sälj- och marknadsarbete.

Uppdrag
byBrick Interface fick uppdraget att utveckla NorthStars grafiska profil samt designa och utveckla en ny webb som skulle fokusera på att tydliggöra leverans- och produktutbudet. En annan viktig del av uppdraget var att flytta produktinformation från den befintliga webbplattformen till en mer flexibel och återanvändbar struktur som skulle gå att använda i fler kanaler. 

Lösning
Som en heltäckande leverantör av webb- och systemlösningar tog teamet på byBrick Interface fram en ny webbplattform, från ax till limpa. Det innebar att vårt design- och UX-team inledde arbetet med att arbeta fram en ny grafisk profil samt prototyper på de primära delarna av webbsidan. Därefter implementerade utvecklingsteamet den nya hemsidan med hjälp av öppen källkod och satte upp integrationer med byBrick Interface egna produktdatabas Content Hub (läs mer om Content Hub här) samt mot ett externt e-commerce system.

För att minimera onödig administration och handpåläggning i sälj- och marknadsarbetet för Northstars medarbetare utvecklades även en automatisk generering av produktbroschyrer till PDF direkt från produktsystemet. Detta hade tidigare gjorts för hand med jämna intervall, men nu kunde sälj och marknad få realtidsuppdateringar på produktinformation för att kunna ge bättre service till kunderna.

För att tillgodose Northstars globala kundbas har även produktbroschyrer och produktvisning på webben val för att automatiskt visa produktdata i olika måttenheter mot olika marknader.

Resultat
Den nya grafiska profilen och webbplatsen lanserades globalt och fick ett väldigt gott mottagande från personal, kunder och branschen i stort. Webbredaktörerna uppskattade att sajten både var flexibel och lätt att administrera. Den automatiska genereringen av produktblad gjorde att marknadsavdelningen sparade mycket tid och dessutom alltid kunde garantera att PDF-filerna var uppdaterade och on-brand, utan att de behövde lyfta ett finger.

 

 

NorthStar är världsledande inom design, tillverkning och implementering av ett innovativt sortiment av batterier och kraftlösningar.

Lindex ville bygga en app med ambitionen att skapa en sömlös upplevelse mellan kundens fysiska och digitala upplevelse. Vårt uppdrag var att hjälpa Lindex att skapa en ny mobilapplikation för både Android och iOS.

App till Lindex
Employee
Erik Stridell Business Developer
Employee
Johan Ekholm Project Manager