Close
Interface Case Virtuella visningar för Arosekens nyproduktion i Gäddeholm

Virtuella visningar för Arosekens nyproduktion i Gäddeholm

Utmaning

Aroseken är ett lokalt fastighetsbolag i Västerås som vill ligga i teknisk framkant när det gäller bostadsmarknaden. De har lätt för att ta till sig och våga testa nya teknik.

För Aroseken, som är en mindre aktör, är det viktigt att sticka ut bland konkurrenter. Inför marknadsföringen och försäljningen av deras nyproducerade bostäder i Gäddeholm i Västerås ville de skapa mervärde för kunderna under säljprocessen. Det var således viktigt för Aroseken att få deras kunder att förstå, visualisera och uppleva känslan av att redan ha flyttat in i husen, innan de ens var byggda.

Uppdrag

byBrick Interface uppdrag var att skapa en Virtual Reality-lösning där deras kunder kan gå omkring i inredda hus som endast är projekterade. Det var viktigt att knyta ihop deras kreativa koncept om semesterkänsla med det övergripande området Gäddeholm samt med VR-upplevelsen. Det ställdes höga krav på realism och kvalitet på den virtuella miljön.

Lösning

För att åstadkomma så hög realism som möjligt tog vi hjälp av en inredningsarkitekt som varit involverad i Arosekens varumärkesbyggande. Detta för att få den virtuella inredningen att matcha med det övergripande områdeskonceptet.

Miljön för de virtuella bostäderna byggdes av våra VR-specialister och 3D-artister i Unreal eftersom det ger bäst visuell kvalitet. Den virtuella upplevelsen konsumeras sedan genom HTC Vive. I miljön kan kunden gå omkring på båda våningarna, besöka varje rum och få en verklig känsla för hur det är att bo där.

Resultat

De virtuella visningarna av nyproducerade hus ger stora fördelar jämfört med en 2D-ritning. Det gör det lättare för kunden att förstå vad man köper och hur man skulle trivas vilket ger en bättre beslutsgrund inför husköpet. Ett viktigt resultat med virtuella visningar är att Aroseken uppfattas som en nytänkande aktör på fastighetsmarknaden som sätter stort värde i kundupplevelsen.

Aroseken är en bostadsstiftelse som bygger hem och hyr ut lägenheter till staden och människorna som bor här. Ca 6 000 hus och lägenheter har det hunnit bli sedan starten 1956. Just nu växer framtidens Västerås fram på bland annat Nordanby Äng, Gäddeholm och Gotö, Barkarö.

Employee
Erik Stridell Business Developer