Close
Interface Case Total Cost of Ownership Calculator för Kalmar

Total Cost of Ownership Calculator för Kalmar

Utmaning

Kalmars produkter är världsledande inom sitt segment, och de visar gång på gång att de leder utvecklingen mot framtidens lasthantering. När de var först i branschen med helt elektriska gaffeltruckar var det många som var tveksamma. Kan en eltruck verkligen mäta sig mot en kraftfull dieseltruck? Och är det inte väldigt dyrt med eldrivna fordon?

Uppdrag

För att bevisa att det inte bara är miljövänligt utan också kostnadseffektivt att välja el istället för diesel, behöver man kunna titta på produkternas totala ägandekostnad - Total Cost of Ownership (TCO). Med en lägre driftskostnad kan man bevisa att det inte tar särskilt lång tid innan en investering i elektriska produkter har betalat sig själv.

Lösning

byBrick Interface fick uppdraget att designa och bygga ett mobilt säljverktyg som ett hjälpmedel i lanseringen av produkterna. Med Kalmar TCO Calculator kan Kalmars egna säljare och distributörer snabbt analysera kundens situation och ta fram de beräkningsunderlag som behövs för att bevisa för kundens nyckelpersoner att eldrivet alltid är en klok investering.

I verktyget kan investeringen i en elektrisk truck jämföras med nuläget, motsvarande dieseltruckar och även konkurrenternas erbjudanden.

Verktyget går att köra på alla plattformar, och för att förenkla distributionen skapades även en app. Eftersom det inte går att räkna med att ha uppkoppling under kundbesök så gjorde vi det även möjligt att köra lösningen offline.

Resultat

Kalmars satsning på el fortsätter, och verktyget används över hela världen för att bevisa fördelarna. Resultat och underlag från beräkningarna samlas direkt i verktyget ihop i en PDF-rapport som kan skickas till kunden. På så vis får kunden direkt från mötet med Kalmar med sig viktigt beslutsunderlag paketerat på ett lättillgängligt sätt, vilken kan leda till en kortare säljcykel.

Kalmar erbjuder lasthanteringslösningar och tjänster till hamnar, terminaler, distributionscentraler och tung industri. De är branschens förare i terminalautomatisering och energieffektiv containerhantering, En av fyra behållare som flyttar runt i världen hanteras av en Kalmar-lösning.

byBrick Interface fick i uppdrag att göra strategi och innehåll för att lansera PreOmics analysinstrument PreON.

Produktlanseringskampanj för PreOmics

Med IoT appen Klimatkontroll styr du din värmeväxlare och i och med det ditt inomhusklimat direkt i mobilen, även när du inte är hemma.

IoT app för Mälarenergi
Employee
Erik Stridell Business Developer
Employee
Håkan Gill CEO byBrick Interface