Close
Interface Case Säljverktyg med inRiver integration för HIAB Loader Cranes

Säljverktyg med inRiver integration för HIAB Loader Cranes

Utmaningen

HIAB ville ta fram ett nytt säljverktyg till deras säljare globalt, för att de alltid skulle kunna ha uppdaterad produktinformation och säljmaterial med sig ut på fältet. En utmaning med digitala säljverktyg är att man inte kan räkna med att ha tillgång till internet när man är ute på kundbesök eller mässor. Därför måste lösningen ha ett smart offlinestöd.

Företaget har en välutvecklad egen infrastruktur, med PIM-plattformen inRiver som huvuddatabas för sin produktinformation tillsammans med alla bilder, filmer, dokument och broschyrer. Deras hemsida var redan sedan tidigare kopplat till PIM-plattformen och för att göra PIM-datan tillgänglig för alla säljappar behövdes en smart lösning i molnet som kan importera och synkronisera uppdaterad produktinformation. Valet föll på byBricks Content Hub, som är en Microsoft Azure-baserad hub som är skräddarsydd för säljapplikationer med dessa behov.

Uppdrag

byBricks uppdrag gick ut på att bygga integrationen mellan inRiver och Content Hub, samt att designa och utveckla appen för iPad och Android-plattformerna.

Lösning

Apparna som togs fram är byggda på Xamarin plattformen, där vi sedan tidigare har specialutvecklat ett antal komponenter för att den ska vara så användbar i säljsituationen som möjligt. Apparna är kopplade till HIABs PIM-plattform inRiver och synkroniserar produktdata regelbundet.

Resultat

HIABs säljare har fått ett kraftfull digitalt verktyg där de kan presentera all produktinformation, ha tillgång till alla broschyrer, filmer och dokument offline. De kan själva välja vilket material de vill offline eller ej.

De kan använda appen för att skicka material till kunderna och på så sätt få spårbarhet för att följa upp vilka delar av erbjudandet som intresserar olika kundsegment. Eftersom appen är ihopkopplad med deras interna plattform så kräver den ingen extra administration eller resurser, något som annars är ett vanligt problem med appar. Appen har varit ett uppskattat säljhjälpmedel för HIABS säljare

Hiab is the world's leading provider of on-road load handling equipment, intelligent services, smart and connected solutions. Hiab's class-leading load handling equipment includes HIAB, EFFER and ARGOS loader cranes, LOGLIFT and JONSERED forestry and recycling cranes, MOFFETT and PRINCETON truck mounted forklifts, MULTILIFT skip loaders and hooklifts, and tail lifts under the ZEPRO, DEL, and WALTCO brands. As the industry pioneer and with a proud 75 year history, Hiab is committed to be the preferred partner and solution provider to its customers and shape the future of intelligent load handling. www.hiab.com Hiab is part of Cargotec Corporation. www.cargotec.com

Genom att profilera Hiabs egna medarbetare som ”skogsfolk” ville byBrick Interface skapa en vi-känsla som omfattade såväl kranleverantör som kund.

HiVision-kampanj för Hiab
Employee
Håkan Gill CEO byBrick Interface
Employee
Erik Stridell Business Developer