Interface Case Film för HIAB om HiVison

Film för HIAB om HiVison

Syfte

Jonsered lanserar ett nytt sätt att styra en kran genom att använda Virtual Reality-glasögon. Det gör det möjlig för chauffören att sitta kvar i hytten på lastbilen istället för att stå på marken vilket är fördelaktigt i kalla klimat samt att ekipaget kan göras lättare. Filmen ska visa att kranen är lätt att använda och att den har en låg inlärningströskel.

Utmaning

HiVision är ett banbrytande metod för att styra en kran genom att använda modern VR-teknik. Målgruppen är traditionell och risken är att en innovation som HiVision kan uppfattats som en ”gimmick”. Därför var det viktigt att filmen visar upp att produkten finns här och nu, samt att den är enkel att använda.

Uppdrag

byBrick Interface uppdrag var att planera och genomföra en reklamfilm som skulle få stor spridning i sociala medier. Efter analys av målgruppen gjorde vi ett storyboard och en speakertext kring temat ”Next generation forest people” för att attrahera en ung målgrupp som ser skogen som sin naturliga arbetsplats.

Lösning

Genom att använda en stabiliserad kamera-rigg kunde vi filma bra vinklar både inne i hytten och från bakluckan på en bil. Vi använde även drönare för att ge en överblick av kranen och skogen. För att göra filmen tillgänglig på fler marknader utan att behöva undertexter använde vi en professionell speaker istället för att föraren skulle behöva ”skådespela”. Filmen klipptes och färgkorrigerades sedan för leverans i flera olika format och tidslängder.

Hiab is the world's leading provider of on-road load handling equipment, intelligent services, smart and connected solutions. Hiab's class-leading load handling equipment includes HIAB, EFFER and ARGOS loader cranes, LOGLIFT and JONSERED forestry and recycling cranes, MOFFETT and PRINCETON truck mounted forklifts, MULTILIFT skip loaders and hooklifts, and tail lifts under the ZEPRO, DEL, and WALTCO brands. As the industry pioneer and with a proud 75 year history, Hiab is committed to be the preferred partner and solution provider to its customers and shape the future of intelligent load handling. www.hiab.com Hiab is part of Cargotec Corporation. www.cargotec.com

byBrick Interface fick uppdraget att skapa en AR app som skulle användas i marknad- och säljsyfte. Applikationen skulle tillämpas av deras säljare som ett extra säljstöd och säljverktyg.

AR app för Kanthal

byBrick Interface fick uppdraget att utveckla NorthStars grafiska profil samt designa och utveckla en ny webb som skulle fokusera på att tydliggöra leverans- och produktutbudet.

Webbplattform för NorthStar
Jörgen Lannerstedt Creative Director
Johan Ekholm Project Manager