Close
Elevate Nyheter 2018 Björn Kinell en av talarna på Europas främsta testkonferens

Björn Kinell en av talarna på Europas främsta testkonferens

Björn Kinell en av talarna på Europas främsta testkonferens

Publicerat den:

Sedan 1993 har EuroSTAR konferenserna lockat de främsta inom testområdet. Varje år samlas testare från Europas alla hörn och utbyter idéer och erfarenheter – och inte minst lyssna och lära av de främsta i branschen inom mjukvarutesting. I år gick konferensen i Haag, Nederländerna, och en av talarna var Björn Kinell från byBrick Elevate.

Det var premiär för Björn, både som deltagare och talare på konferensen. ”Det var otroligt lärorikt och intressant att vara med och ta del av den enorma kompetens som finns inom testområdet men speciellt inom det område som jag brinner för, nämligen kontextdriven testing” säger Björn.

Det finns en mångfald av angreppssätt inom test och kvalitetssäkring men ganska ofta marginaliseras test till att handla om automatisering och att skriva testfall. ”Det har hänt mycket bara de senaste 10 åren och synen på test har förändrats i takt med nya tekniska framsteg och att kraven på mjukvara har höjts betydligt” menar Björn.

Något som har saknats inom testområdet är en anpassad modell för att förbättra själva testprocessen. Det finns flera modeller för förbättringsarbete, som t ex Capability Maturity Model Integration (CMMI) men som inte har det situationsanpassade perspektivet som behövs för modern testing. ”Mitt anförande hette Context Driven Test Process Improvement. Den handlar om hur man genom en modellerad analys och kontextbaserad utvärdering kan förbättra testningen i en organisation”.

Självaste Michael Bolton, en av testvärldens gurus, uppmärksammade Björns presentation och det gjorde minst sagt avtryck. ”Enorm kul att få höra positiva saker från en av de stora i branschen” säger Björn avslutningsvis.

Publicerad av:

Visa nyhetsarkiv